Οικογενειακό Δίκαιο

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Αστικό Κώδικα, ο γάμος διαλύεται μόνο μετά την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης. Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία για την έκδοση των διαζυγίων στην Ελλάδα που αφορούν τη λύση του γάμου, αν ένας εκ των συζύγων είναι Έλληνας πολίτης, αν οι σύζυγοι είχαν την τελευταία κοινή κατοικία τους στην Ελλάδα, ή αν ο εναγόμενος σε μια δίκη διαζυγίου έχει τη μόνιμη του κατοικία στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, υπάρχουν δύο διαφορετικές διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου στην Ελλάδα: το συναινετικό διαζύγιο και το διαζύγιο κατ΄αντιδικία. Η διαδικασία για την έκδοση ενός συναινετικού διαζυγίου ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων είναι απλούστερη σε σχέση με τη διαδικασία της έκδοσης ενός διαζυγίου κατ΄αντιδικία καθώς επίσης και ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση του είναι συντομότερος. Μια απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η έκδοση ενός συναινετικού διαζυγίου είναι η συμφωνία των συζύγων για τη λύση του γάμου τους μέσω συμβιβαστικής επίλυσης των επιμέρους διαφορών τους. Επιπλέον, οι σύζυγοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους για τη διάλυση του γάμου τους ενώπιον του Δικαστηρίου, μόνο εάν ο γάμος έχει διαρκέσει για περισσότερο από έξι μήνες. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα τέκνα, είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, οι σύζυγοι να υποβάλουν στο Δικαστήριο γραπτή συμφωνία σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών και την επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά.

Ζητήστε τη συμβουλή μας σχετικά με τη λύση του γάμου σας και επικοινωνήστε μαζί μας για θέματα που αφορούν:

  • Διαζύγια (συναινετικά και κατ΄αντιδικία).
  • Σχέσεις μεταξύ των συζύγων από το γάμο (συμβίωση, οικογενειακή περιουσία, τις υποχρεώσεις διατροφής, αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα).
  • Οι σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών (γονική μέριμνα, επιμέλεια τέκνων, την επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά, τις υποχρεώσεις διατροφής).
  • Υιοθέτηση (ανήλικων και ενήλικων).
  • Αναγνώριση διαζυγίου ξένης Χώρας στην Ελλάδα.

 

Συνεργασίες

Cooperations logos

Στόχος μας είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητας, εξειδικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες που θέλουν να διασφαλίσουν τον ιδιωτικό πλούτο τους.

Η χρήση των σύγχρονων μορφών επικοινωνίας μας επιτρέπει να εκπροσωπούμε τους πελάτες μας στην Κεφαλονιά ακόμη και εάν αυτοί βρίσκονται στο εξωτερικό ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιθοστρώτου & Μίνωος 2,
Αργοστόλι
Κεφαλονιά, ΤΚ28100

+30 26710 28400

+30 694 5800 533

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

9.00πμ έως 15.00μμ - 19.00μμ έως 21.00μμ

Περισσότερα

LOGIN